Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 47 | година IX | март-април, 2006[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 47март-април, 2006
Поезија

Од светлината

/8
стр. 1
Елизабета Дракуловска

Ги оставаш зборовите
Светла нежност
Сон ми го замрсил јавето
Се затрчав
Сонувам исчезнувам
Зборот ни е заслужена судба
Чинови и магии
Запомни

_______________________________________________________________________

Ги оставаш зборовите

            на Ј.

Ги оставаш зборовите
да си се мешколат
во твоите дланки
ги допираш со срцето
додека пливкаат низ твоите води
и не знае никој што ги добива
дали се ноти или бои
очи или усни или
пораснати дождовни капки
од сончева љубов
и кој ужива повеќе
во древната детска игра
тие или ти


Ова е извадок од:
еКнига
Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+