Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 48 | година IX | мај-јуни, 2006[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 48мај-јуни, 2006
Поезија

Задолжителна среќа

Превод од англиски и белоруски: Игор Исаковски


/6
стр. 1
Волја Гапеева

задолжителна среќа
долги месеци
таму каде ветрот удира в гради
со јазикот протнат
кога си дрво
толку незабележлива

_______________________________________________________________________

задолжителна среќа

задолжителна среќа делеа вчера
нa таму некоја штрасе
некој ми пријде и ми рече,
имате така неправилни очи, ве молам
земете малку.
ја однесов дома, ја ставив в шкаф
упатствата не ги прочитав
а испадна
дека со неа требало да се живее.


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+