Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 52 | година X | јануари-февруари, 2007[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 52јануари-февруари, 2007
Поезија

Ехо на нивните мисли

Превод од српски: Никола Маџиров


/4
стр. 1
Зоран Богнар

Ехо на нивните мисли
Таму можеби
Гостин
Филистеец

_______________________________________________________________________

Ехо на нивните мисли

Повторно молк. Никој не одговара.
Сите ги наслушнуваат внатрешните звуци,
сосем слични на исконската темница.
Ако добро разбрав,
сите очекуваат мојот одговор
да биде ехо на нивните мисли.
Небото кое досега беше прозрачно
како во големите височини,
стана пуста мисла,
овошна градина со непресушни воскреснувања,
осветлена од ист немир
како од едно исто сонце.


Ова е извадок од:
еКнига
Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+