Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 52 | година X | јануари-февруари, 2007[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 52јануари-февруари, 2007
Поезија

Нови песни

/5
стр. 1
Тихомир Јанчовски

Толку се зближив со својата осама
Има едно дете
Цел живот, откако знам за себе
Од каде сега оваа шуплина
Слана ми ги попари мислите

_______________________________________________________________________

Толку се зближив со својата осама

Толку се зближив со својата осама
што престанав да ја одбегнувам
и ми стана мила, како жив човек
или немо животинче

Ми доаѓа некогаш дури и
да зборувам со неа
но тоа не го правам
зашто таа нема да одговори
не може да одговори
не смее да одговори
инаку не би била осама


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+