Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 54 | година X | мај-јуни, 2007[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 54мај-јуни, 2007
Поезија

од „Ден и ноќ на секојдневието“

избор и превод од англиски: Игор Исаковски


/8
стр. 1
Јосип Ости

Паѓаат ѕвезди
Ноќта оди боса
Око, полно сни
Сништа за ветер
Гледам. Слушам.
После долга ноќ
Тој брод полн цвеќе
Крашка тишина

_______________________________________________________________________

Паѓаат ѕвезди

Паѓаат ѕвезди!
Можеби истата на
која сме ние.

Осврт на Владимир Мартиновски: Хаику – поезија на соединувањето


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+