Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 56 | година X | септември-октомври, 2007[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 56септември-октомври, 2007
Поезија

Без надреализам

/5
стр. 1
Виолета Танчева - Златева

Криенка
Молитвена
Неисчудено чудо
Без надреализам
Пет минути

_______________________________________________________________________

Криенка

Куќата на ридот од спомените
се извишила
и над погледот
и над облаците.
Им избегала
и на ветрот
и на птиците.
Чади оџакот.
Кој ѕирка од зад прозорците?


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+